Zenfolio | Jef Cools Photography | De moestuin, een schitterend zomers kleurenspektakel

Visitors 94
103 photos
Wie mijn galerij 'de tuin van Ria Coenen in Beringen' al eens bezocht, zal ongetwijfeld bewonderend gekeken hebben naar al het moois dat deze geweldige tuinvrouw gerealiseerd heeft op een groot stuk zanderige grond in de Hekstraat in Beringen. Ria's tuin is het hele jaar door een lust voor het oog maar in de maanden augustus en september vind je er een moestuin zoals je die nog nooit ergens zag. Ongelooflijk mooi hoe zij felgekleurde eenjarigen, dahlia's en vaste planten met haar weelderige groenten weet te combineren. Veel tuiniers halen hun neus op voor wat wij in de volksmond 'tageten' of 'stinkers' noemen en bannen die ouderwetse planten uit hun siertuin.
Ria vindt net dat die uitbundig bloeiende eenjarigen veel kleur geven aan de border en perfect te combineren zijn met vaste planten. Bovendien zijn die planten op hun mooist in de heetste dagen van de zomer als heel wat vaste planten al over hun hoogtepunt heen zijn. 'Hot coloured borders' noemen ze dat in Engeland, al maken ze daar voornamelijk gebruik van vaste planten.
Het is echt een feest voor al je zintuigen als je in de late zomer op een zonnige dag door dit aards paradijs loopt terwijl vlinders om je heen fladderen en bijen en hommels zoemend van bloem tot bloem pendelen om zich te goed te doen aan de overvloedig aanwezige nectar. De border met de Agastaches en de Crocosmia's vind ik schitterend, vooral als je hem in tegenlicht kan bewonderen. De foto's van de moestuin en de Agastache-border zijn op twee verschillende dagen gemaakt. Dat zie je vooral bij de foto's van de Agastache-border. Vóór de Agastaches en de Crocosmia's die border in vuur en vlam zetten, zijn het de frele viooltjes in pastelkleuren die de show stelen en prachtig combineren met de oranje Tagetes.