Mijn naam is Jef Cools. Ik ben amateurfotograaf en al een 40-tal jaren lid van de Koninklijke fotoclub Focus Meerhout, België
Een deel van de foto's op mijn site zijn diapositieven die ik inscande met een Nikon Coolscan. De meeste vind je in de galerij Analoog werk.
Als voormalig fervent diamaker verliep de omschakeling naar de digitale fotografie niet van een leien dakje. Digitaal fotograferen is niet moeilijker dan analoog fotograferen maar de bewerkingen achteraf in het digitaal labo heb ik na al die jaren nog altijd niet helemaal onder de knie.
Verwacht op mijn site dan ook geen sublieme amateurfoto's maar eerder gewone, pretentieloze plaatjes van een hobbyist die in een fotoclub heeft leren fotograferen.
Mijn voorkeur gaat uit naar de landschaps-, tuin- en candidfotografie.
Voor mijn favoriete landschappen reis ik bijna elk jaar naar Groot Brittannië, waar ik vooral aan Schotland mijn hart verloren heb. Ik ben dan ook bijzonder trots op mijn foto's van Schotland en Engeland die je in de galerijen landschappen en reisfotografie (Groot Brittanië) kan vinden.
Toch vind ik ook in mijn woonplaats Herselt en zijn omgeving landschappen die het fotograferen meer dan waard zijn. Wij zien vaak niet meer hoe fotogeniek onze eigen omgeving wel is.
Ik hou van het fotograferen van mensen. De meeste van mijn candid foto's maakte ik in Londen waar ik jarenlang tijdens de paasvakantie de leerlingen van mijn vroegere school wegwijs maakte. Candidfoto's vind je in de galerij mensen.
Mijn vrouw en ik zijn echte tuinfanaten. De laatste jaren hou ik me vooral bezig met tuinfotografie. Mijn mooiste bloemen- en plantenfoto's vind je in de galerij Bloemen. Er verschijnen regelmatig foto's van mij in het tijdschrift van de Vlaamse Vasteplantenvereniging (www.vvpv.be).
Als je van tuinen houdt, moet je zeker eens in mijn galerij Tuinen gaan kijken.
Veel kijkplezier! Als je mijn foto's de moeite waard vindt, laat dan een berichtje achter in één van de guestbooks.