Zenfolio | Jef Cools Photography | Het schilderspalet van Laura Dingemans
Visitors 56
Modified 26-Sep-16
Created 26-Sep-16
29 photos

Planten en bloemen combineren op kleur en prachtige borders creëren waarin de kleuren en vormen van bloemen en planten harmonieus in mekaar overvloeien is een kunst. Er zijn heel wat tuiniers die erin slagen om van de borders in hun tuin in juni en juli juweeltjes te maken maar zij die dit bijna heel het jaar door kunnen, zijn eerder schaars. Laura Dingemans is één van die zeldzame tuinkunstenaars. Als ik door haar tuin loop en ik door mijn telelens kijk, zie ik overal verrukkelijke schilderijen. Het lijkt alsof Laura met een schilderspalet door de tuin gelopen heeft en met de punt van haar schildersmes alle planten op de juiste plaats heeft gezet. Ik word vooral gecharmeerd door de lange border met zachte pasteltinten waarin geel, wit en blauw een hoofdrol spelen. Toch gaat Laura in andere delen van de tuin de warmere, contrastrijkere tinten niet uit de weg.
Toen ik de foto's die ik in de prachtige tuin maakte voor 't eerst op mijn scherm zag, voelde ik meteen aan dat ik ze met enkele kleine fotobewerkingen het wazige, dromerige gevoel zou kunnen geven dat ik had toen ik door mijn lens keek.
Dat zalige gevoel wil ik met jullie delen. Klik rechtsboven op SLIDESHOW en geniet mee van het sublieme schilderijenmuseum van Laura Dingemans.

Tuinen en kwekerij Laura Dingemans
Herelsestraat 68
4726 AG Heerle, Nederland

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: