Zenfolio | Jef Cools Photography | Arboretum Wespelaar oktober 2017
Visitors 32
Modified 9-Nov-17
Created 9-Nov-17
166 photos

Op 21 oktober 2017 bezoek ik met de Vlaamse Vasteplantenvereniging Het arboretum Wespelaar. Om 14.00 u staat een schare gidsen klaar om er de 260 VVPV’ers rond te leiden. De gids van mijn groep is Magda Meeusen en zij weet zoveel interessante dingen over bomen en planten te vertellen dat iedereen de volgende twee uur als het ware aan haar lippen hangt.
Het arboretum van Wespelaar is 20 ha groot en wordt beheerd door de Stichting Arboretum Wespelaar. Dendroloog Philippe de Spoelberch startte in 1985 met de collectie en schonk het domein daarna aan de Stichting.
Er staan ongeveer 2000 verschillende soorten bomen en struiken uit de hele wereld. De meest uitgebreide verzamelingen zijn die van Acer, Magnolia, Stewartia en Rododendron. Blikvanger tijdens de wandeling is de Franklinia alatamaha die in de herfst bloeit terwijl hij helemaal in de prachtigste herfstkleuren getooid is. Wij stellen vast dat de meeste leden het arboretum Wespelaar niet kennen en we zijn daarom blij dat ze nu op deze jubileumdag ontdekken waarom het als één van de mooiste ter wereld beschouwd wordt. Het zicht vanop de binnenkoer naar het arboretum toe is in de herfst overweldigend mooi en woorden van bewondering zijn dan ook nauwelijks uit de lucht. Het feeërieke landschap van de vijver met de Nyssa’s en het standbeeld lijkt net een schilderij en mag gerust een plaats krijgen op de cover van om het even welk tuinboek. Het arboretum oogt het mooist en sfeervol vroeg in de ochtend als het herfstlicht nog zacht is.
Acer palmatum 'Ornatum'

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: