Zenfolio | Jef Cools Photography | Bressingham Gardens
Visitors 11
Modified 17-Feb-12
Created 11-Feb-12
77 photos

Bressingham Gardens bestaat uit vijf tuinen met meer dan 8000 soorten en variëteiten planten verspreid over 6 ha. De tuin wordt nog steeds onderhouden door de familie Bloom.
Tussen 1955 en 1962 creëerde Alan Bloom in een parkachtige weide de 2,5 ha grote Dell Garden met zijn beroemde eilandbedden. Een grote en gevarieerde vasteplantencollectie, waaronder heel wat variëteiten die in Bressingham gekweekt werden, geeft van in de lente tot in de herfst kleur aan deze tuin. In de Summer Garden, vlakbij de ingang, vind je de nationale collectie van Miscanthus. De Foggy Bottom Garden, die vanaf 1966 door Adrian Bloom ontworpen en gecreëerd werd, is ook heel kleurrijk, niet alleen omwille van de prachtige collectie van blauwe en goudgele coniferen, heesters en sierbomen maar ook omwille van de vaste planten, grassen en bol- en knolgewassen.
De ‘River of Blood’ een brede strook in slangvorm geplant bloedgras ‘Imperata cylindrica ‘Rubra’ is vanaf het midden van de zomer een echte blikvanger.
Van de Dell Garden kun je langs een pad door de Fragrant Garden en Adrian’s Wood naar de Foggy Bottom Garden wandelen. In die laatste werd een collectie inheemse planten uit Noord-Amerika geplant. De Winter Garden opende in 2006.
Midden in de tuin staat het huis van Alan Bloom. Je kan er overnachten (b&b). Als je op tijd boekt, kun je zelfs de nacht doorbrengen in de slaapkamer van wijlen Alan Bloom.
Vanuit zijn kamer heb je een mooi zicht op zijn creatie, de Dell Garden. Het huis uit de Georgiaanse tijd is aan renovatie toe. Omdat het handenvol geld kost om het huis te verwarmen worden er in de winter geen kamers verhuurd.
Als je er op b&b gaat, heb je het grote voordeel dat je door de tuin kan lopen als er nog geen bezoekers zijn. Mocht je er een kamer reserveren, doe de erg sympathieke gastheer Ian dan de groeten.
Nomocharis in BressinghamTrolliusSilene en PaeoniaAquilegiaPaeoniaSalviaSalviaSalvia nemorosa ' Primavera ' in BressinghamSalvia nemorosa ' Primavera ' in Bressingham

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: