Zenfolio | Jef Cools Photography | Hutton-in-the-Forest

Visitors 12
69 photos
Het statige landhuis was al zeker 250 jaar oud toen de familie Fletcher Vane het huis in 1605 kocht.
Het is een prachtig voorbeeld van hoe een landhuis zich in het noorden van Engeland door de eeuwen heen ontwikkelde. In de middeleeuwen was Hutton-in-the-Forest één van de drie belangrijke landgoederen in het koninklijk bos van Inglewood. Dit bos was het tweede grootste bos in Engeland. In 1964 kreeg William Morgan Fletcher Vane de titel van baron.
Zijn zoon, die nu het huis bewoont, erfde de titel van zijn vader en wordt nu Lord Inglewood genoemd. In de late 17de eeuw waren er al prachtige tuinen rond het landhuis. De structuren van de tuin zijn sindsdien nauwelijks veranderd. De prachtige taxusstructuren op de terrassen aan de zuid- en westkant van het huis vormen als het ware een ondersteunende sokkel voor het majestueuze gebouw. De Walled Garden stamt uit 1730 en was voornamelijk bedoeld om de groei van de fruitbomen te stimuleren. Nu is de ommuurde tuin in compartimenten verdeeld en vormt een prachtige bloementuin met borders van bollen, vaste planten, eenjarigen en leifruit. De kleuren van de bloemen steken mooi af tegen de donkere kleuren van het landhuis. Er is ook nog een woodland walk, vijvers, een lager gelegen tuin en een park maar de blikvangers zijn toch wel de 17de eeuwse terrassen met de ‘Victoriaanse topiary’ en de magnifieke ommuurde tuin.
Hoewel deze tuin in de ‘good gardens guide’ geen ster of sterren krijgt, vinden wij dat hij die alleszins verdient. Toen wij de tuin bezochten waren er geen andere bezoekers en konden we helemaal alleen genieten van deze in onze ogen geweldig mooie tuin.