Zenfolio | Jef Cools Photography | Tuin Rik Van Bogaert 2010

Created 12-Apr-10
Modified 12-Apr-10
Visitors 111
100 photos
Op zaterdag 10 april 2010 bezocht ik met het bestuur en de werkgroep van VVPV Limburg voor de tweede keer de wondermooie voorjaarstuin van Rik Van Bogaert in Winksele.
Na een lange winter is het altijd een verademing om in het prille voorjaar al die bloemenpracht in Riks tuin te bewonderen. Na een hartelijke ontvangst met koffie en cake gaf Rik ons een uitgebreide rondleid
ing door zijn tuin waarbij wij weer heel wat nieuwe en voor ons onbekende planten ontdekten. Hoewel ik heel graag de interessante uitleg van planthunter Rik volg, laat ik me regelmatig afleiden omdat ik het niet kan laten om al de schitterende, kleurrijke voorjaarsbloeiers te fotograferen.
Rik is een levende encyclopedie vol plantenkennis maar bovendien een boeiend verteller en een innemende persoonlijkheid. Een bezoek aan zijn tuin is dan ook een unieke ervaring die je altijd bijblijft.
Bij elk bezoek krijg je van de vrijgevige Rik wel wat van zijn speciale plantjes mee. Bijzonder leuk vind ik de foto waar de bezoekers met een begerige blik allemaal op een rij staan te kijken hoe Rik plantjes uitsteekt om weg te schenken.
Er is op die foto maar één man te zien die werkt, de rest kijkt toe.
De mensen van VVPV Limburg danken Rik nogmaals van harte voor de geweldige zaterdagvoormiddag?? (van 10 tot 13.30 uur) die ze in zijn tuin mochten doorbrengen.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:

HelleborusMagnoliaHelleborusHelleborusMukdenia rossiiTrilliumTriliumTrilliumErythronium dens-canis ' Rose Queen 'Leucojum vernumHelleborus en pachyphragmaEpimediumErythroniumTrilliumErythroniumHelleborusCyclamenOrchisEpimedium

Guestbook for Tuin Rik Van Bogaert 2010
Jos Walravens(non-registered)
Het doet deugd via deze prachtige fotoreeks deze toffe zondagvoormiddag te herbeleven. Graag wil ik ook Rik bedanken, niet alleen voor zijn lekkere cake en koffie, maar vooral voor zijn bezetenheid waarmee hij zijn enorme plantenkennis wil delen met anderen. Het was voor mij voor de tweede keer een overgetelijke zondagvoormiddag.
The guestbook is empty.
Loading...