Zenfolio | Jef Cools Photography | Wyken Hall

Visitors 12
53 photos
Deze ronduit prachtige romantische tuin van 1,5 ha vol verrassingen ontsproot aan de creatieve ideeën van Sir Kenneth Carlisle en zijn ondernemende Amerikaanse vrouw Carla.
De tuin is verdeeld in een reeks tuinkamers. De prachtige rozentuin wordt aan drie zijden omsloten door een haagbeukenhaag, aan de vierde zijde door een met rozen overladen pergola. De knopen- en kruidentuin werden ontworpen door Arabella Lennox-Boyd.
Het prachtige huis dateert uit 1570. In de 17de eeuw werden er nog vleugels aan bijgebouwd..
In 1986 trouwde Sir Carlisle met Carla en dat had onmiddellijk zijn invloed op de tuin. Zij had een heel eigen visie voor ontwerp en kleur in de tuin. Zo kreeg de Hall een speciale roze kleur. Ook de blauwe schommelstoelen en de veranda in Zuidelijke stijl zijn het resultaat van Carla’s Amerikaans getinte invloeden. Wie van mooie pauwen en kalkoenen houdt, is hier op zijn plaats. Er lopen een paar magnifieke exemplaren rond.
Vlakbij de tuin liggen de wijngaarden. De wijnen zijn van goede kwaliteit want de Wyken Bacchus, een droge witte wijn, heeft ooit de ‘wine of the year award’ gewonnen.
Ook het restaurant The Leaping Hare heeft een goede reputatie. Er is ook een leuk winkeltje.