Zenfolio | Jef Cools Photography | Hof aan de Buxusbeemden te Herentals
Visitors 757
46 photos

'Hof aan de Buxusbeemden' is een verrassend mooie eigentijdse tuin van tuinarchitect Francis Denayer gelegen in Bertheide 10 te Herentals.

Rond een gerestaureerde boerderij creëerde deze meesterhovenier een enig mooie tuin.
In zijn biografie schrijft Francis dat hij in zijn werk beïnvloed werd door beroemde tuinkunstenaars als Christopher Lloyd (Great Dixter), Vita Sackville-West (Sissinghurst), onze eigenste Jacques Wirtz, e.a.
Als je de foto's bekijkt, zul je, als je ooit tuinen van de hand van voornoemde tuiniconen bezocht, ongetwijfeld hun invloed kunnen terugvinden in o.a.: de gedurfde plantencombinaties (Lloyd), de schitterende vormsnoei en haagstructuren (Wirtz) en de mooie tuinkamers (Sackville-West).


Als je vanop het terras uitkijkt over de tuin waan je je zowaar in een prachtige Engelse landschapstuin. Een aantal interessante bomen die in groepen aan de zijkanten van de achtertuin geplant werden en de lijnen van de prachtige in wolken gesnoeide buxushagen die naar de mooie taxusfiguren achteraan in het gazon leiden, geven een enorme diepte aan de tuin.

Wie kan er beter een tuin beschrijven dan de maker zelf? Op zijn website www.buxusbeemden.be vind je onder de titel OPEN TUIN een prachtige beschrijving van deze schitterende tuin.

Contactgegevens:
Francis Denayer
Bertheide 10
2200 Herentals
Tel: 014-26 09 26
GSM: 0475-28 60 05
Email: info@buxusbeemden.beDe mooiste weergave van de foto's krijg je als je rechtsboven op SLIDESHOW klikt. Veel kijkgenot!

Guestbook for Hof aan de Buxusbeemden te Herentals
Jos Walravens(non-registered)
Opnieuw een hele mooie fotoreportage van toch wel een speciale tuin met al die snoeivormen. Het wekt bij de kijker de lust op om ook eens te gaan kijken.
The guestbook is empty.
Loading...