Zenfolio | Jef Cools Photography | Foto's van een bezoek aan de tuin van Jos Dyck en Herman De Swert op 3 juli 2013

Created 12-Sep-13
Modified 4-Jun-14
Visitors 175
72 photos
Op 3 juli 2013 bezocht ik met het bestuur en de werkgroep van VVPV Limburg de tuinen van Jos Dyck in Putte en van Herman de Swert in Reet. Deze twee sympathieke tuiniers zijn verwoede plantenverzamelaars en richten zich bij hun zoektochten vooral op de minder bekende soorten schaduwplanten. Beiden hebben ze ook een collectie bamboes waarvan die van Herman het meest uitgebreid is.
Omdat het bezoek aan de tuin van Jos langer geduurd had dan we voorzien hadden (er was immers ontzettend veel te zien) arriveerden we wat laat in de tuin van Herman.
Het was al aan het duister worden, toen we er ons bezoek beëindigden. Om veel foto's te maken, was er te weinig licht.
We werden door beide tuiniers erg hartelijk ontvangen en keerden dan ook tevreden naar huis terug maar we hielden er wel een hoofd aan over dat duizelde van plantennamen waar we nog nooit van gehoord hadden.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:

Rodgersia pinnata 'Bloody Mary'RodgersiaVincetoxicum hirundinareRodgersia pinnata 'Buckland Beauty'Hosta 'Elvis lives'Iris ensataIris ensataSyneilesis palmata BSWJ 1003ArisaemaArisaemaArisaemaThalictrum shensienseLilium martagon 'Claude Shride'Lilium martagon 'Claude Shride'Arisaema candidissimum Yellow Form