Zenfolio | Jef Cools Photography | Bodnant Gardens

Visitors 353
97 photos
Wales is een fantastisch land om op vakantie te gaan. Prachtige natuur met ongerepte landschappen vol ruige, mysterieuze bergen, groene heuvels en valleien vol blatende schapen terwijl de spectaculaire kusten nooit ver uit de buurt zijn.
Bovendien werd het land gezegend met een aantal wereldberoemde tuinen die elke tuinliefhebber doen watertanden.
In het noorden van het land, met panoramisch zicht op de majestueuze bergen van het natuurpark Snowdonia en het rivierdal van de Conwy ligt één van de mooiste Britse tuinen, nl. Bodnant Gardens. De tuin is in het bezit van de National Trust.
Vanaf 1874 hebben drie generaties van de familie Aberconway zich met de opbouw van de tuin beziggehouden. Drie generaties met telkens weer andere hoveniers hebben duidelijk hun eigen stijl en realisaties in de tuin achtergelaten.
De tuin bestaat uit twee delen. Het hoogstgelegen tuingedeelte rond de Bodnant Hall bestaat uit terrastuinen en informele graspartijen in de schaduw van bomen. De rozentuin is in juni overweldigend mooi. De lange, strakke vijver bij 'the Pin Mill' is ronduit indrukwekkend als de waterlelies bloeien.
Het lager gelegen gedeelte wordt 'the Dell' genoemd en wordt gevormd door de rivier Hiraethlyn en omvat wat men 'the Wild garden' noemt.
De tuin werd beplant met een enorme collectie interessante en mooie planten van over heel de wereld, voornamelijk uit China, Noord-Amerika, Europa en Japan, die het goed doen in het Welshe klimaat en in de Welshe bodem.
Wij bezochten de tuin in juni 2010.
Geniet met ons mee van deze prachtige tuin. Als je op 'SLIDESHOW' klikt, krijg je de foto's in hun grootste weergave. Veel kijkgenot!

http://www.bodnantgarden.co.uk/
Borders bij de ingang van de tuinGeum 'Blazing Sunshine'De bovenste terrastuin met recht de ingang naar de rozentuin