Zenfolio | Jef Cools Photography | Bezoek 5 juni 2010
Visitors 202
Modified 7-Jun-10
Created 7-Jun-10
103 photos

Wij hebben in België al veel mooie tuinen bezocht.
Meestal vinden we de adressen in het tijdschift van VVPV, in de agenda van Open Tuinen of in de talrijke tuinmagazines. Wij zijn er altijd van overtuigd geweest dat er in ons land nog veel verborgen tuinen zijn die voor het publiek gesloten blijven. Meestal is dat omdat de eigenaars er geen behoefte aan hebben om hun tuin aan anderen te tonen of omdat ze er te bescheiden voor zijn.
Op zaterdag 6 juni 2010 ontdekten wij per toeval zo'n verborgen juweeltje van een tuin in Genk.
Wij kennen Yvonne en Ivan als ijverige en erg sympathieke leden van de werkgroep van VVPV Limburg en wij hadden al meermaals vastgesteld dat Yvonne enorm veel van planten kent maar dat ze zo'n pareltje van een tuin heeft, hadden we niet kunnen vermoeden.
De voortuin bestaat voornamelijk uit mooi uitgewerkte patronen van buxushaagjes. Het terras achter het huis staat vol met potten en met veel smaak gekozen ornamenten. Hier merk je meteen al dat Yvonne van mooie bladplanten houdt want heel wat potten zijn gevuld met haar lievelingsplanten, hostas. De achtertuin is een aaneenschakeling van tuinkamers, allemaal gescheiden door prachtige door Ivan in vorm gesnoeide hagen en haagjes. De plantvakken zijn gevuld met een zorgvuldig uitgekozen plantenassortiment waarin sierlijke bladplanten weer de boventoon voeren. Van de schaduwplanten zijn er heel wat die we niet kennen en die eerder zeldzaam te noemen zijn. Prachtige bomen en heesters staan te pronken op de meest strategische plaatsen. Er bevinden zich veel ornamenten in de tuin maar ze zijn zo in de planten- en haagstructuren geïntegreerd dat je nooit het gevoel krijgt dat er teveel staan.
Een prachtige tuin van lieve en begeesterde tuinfreaks. Wij prijzen ons gelukkig dat we er eens mochten rondlopen en foto's maken.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: