Zenfolio | Jef Cools Photography | De tuin van Fernand en Viviane Cluyssen-Poelmans in Houthalen
Visitors 531
55 photos

Deze sfeervolle tuin van 25 are bestaat uit verschillende tuinkamers, elk met een eigen thema. De formele voortuin wordt symmetrisch opgedeeld met hagen van Taxus baccata ‘hicksii’. Twee sierlijke met begonia’s beplante gietijzeren bloemenvazen springen hier in het oog. Langs de buitenkant bevinden zich twee mooie borders met o.a. dahlia’s, Monarda’s en phloxen.
De tweede voortuin wordt door de eigenaars ‘de eeuwig groene tuin’ genoemd. Prachtig in vorm gesnoeide buxus en taxus zorgen hier voor het groene accent. In de tuinkamer in barokstijl zijn de enorme gegoten bronzen fontein, in een met buxus omcirkeld vijvertje en groepen uitbundig bloeiende witte Zantedechia’s, de blikvangers. Deze verzonken tuin spruit duidelijk voort uit de passie van de eigenaars voor Italiaanse tuinen. Een bospad met zeldzame schaduwplanten leidt je naar de bonsaituin, een andere passie van Fernand, en de serretuin waar Hydrangea’s ‘Merveille Sanguine’ de rechthoekige buxustuin opfleuren.
In de heel natuurlijk aandoende vijvertuin voelen zeldzame bomen en struiken als Davidia involucrata, Holodiscus, Albizia en Cercis canadensis ‘Forest Pansy’ zich thuis.
De prachtige bloementuin werd symmetrisch verdeeld in vier bloemenborders op kleur. In elk vak staat een imposante tuinvaas, vakkundig gevuld met éénjarigen in dezelfde kleur als die van de border waarin ze staan te pronken.

De tuin van Fernand en Viviane is een verrassende en boeiende tuin. Het ontwerp van de tuin met zijn verschillende tuinkamers laat het niet toe dat de bezoeker een overzicht krijgt van de tuin in zijn geheel. Dat betekent dat de bezoeker op ontdekkingstocht moet door de tuin en erg benieuwd de hoek omkijkt telkens hij/zij een andere tuinkamer betreedt. Bovendien ligt de tuin op een helling waardoor een aantal tuinkamers op een ander niveau liggen wat het verrassingseffect als je van de éne naar de andere kamer wandelt nog versterkt.
De overvloedig aanwezige buxus en taxus zorgen omwille van de vorm en de groene kleurtinten voor een rustgevende sfeer. Samen met de vele unieke vazen, de fontein en de andere mooie ornamenten zorgen die ervoor dat je het gevoel krijgt dat je in een Italiaanse tuin rondloopt.
Adres: Ontginningstraat 25, Houthalen
Tuin Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-PoelmansTuin van Fernand en Viviane Cluyssen-Poelmans