Zenfolio | Jef Cools Photography | Een kleurige herfstavond in onze tuin

Created 30-Sep-08
Modified 30-Sep-08
Visitors 57
69 photos
"What nature-lover's tongue can tell,
What golden pen portray
The outpoured, flaming splendors
Of a bright September day"
(Stater)

September heeft van die mooie dagen waarop de zon je aan het einde van de dag tracteert op een door fotografen zo gewaardeerd extreem romantisch "tegenlicht".
Laatbloeiers krijgen vóór de winter nog een laatste kans om zich van hun mooiste kant te tonen en te schitteren in het rose avondlicht. Voorjaars- en zomerbloeiers hebben al zaad gezet maar zorgen met hun mooie silhouetten nog voor een feeëriek schouwspel omdat het late warme zonlicht de uitgebloeide bloemen en de zaden nog een wit kanten boordje aanmeet. Siergrassen zijn onmisbaar in de tuin en geven je in herfst en winter nog iets om naar te kijken. Ze bewegen zo sierlijk in de wind en als ze berijmd of beijzeld zijn of beschenen worden door een zwakke winterzon beuren ze je tijdens sombere winterdagen op.
Deze foto's zijn geen "salonfoto's" maar gewoon kunstwerkjes van de natuur waar we in deze drukke wereld maar al te snel aan voorbijlopen. Ik hoop dat ze jullie kunnen bekoren en jullie hetzelfde melancholisch gevoel geven dat mij overviel toen ik ze fotografeerde.


Om de foto's in een groter formaat te bekijken, klik je op een foto. Daarna kun je met de pijltjes links en rechts naar de voorgaande of de volgende foto gaan kijken.
De mooiste weergave krijg je als je rechts bovenaan op SLIDESHOW klikt.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:

Helianthus ' Lemon Queen ' en bolletjesvarenAster N.A. ' Andenken an Alma Pötschke ' en Rudbeckia trilobaAster N.A. ' Andenken an Alma Pötschke ' en Rudbeckia trilobaRudbeckia triloba en Rosa ' Schneewitchen 'Stamroos ' Bonica 'Rosa ' Heritage ' en chrysanthemumRosa ' Heritage 'Rosa ' Heritage 'Aster N.A. ' Andenken an Alma Pötschke ' en rosa ' Schneewitchen 'Rosa ' Heritage " en chrysanthemumEryngium pandanifolium en Rosa ' Schneewitchen 'Rosa ' Schneewitchen 'Aralia zaailingRosa ' Bukavu 'Rosa ' Bukavu 'Rosa ' Rush 'Hypericum inodorumAnemone