Zenfolio | Jef Cools Photography | 12th of November 2016: A first little touch of frost
Visitors 16
Modified 18-Nov-16
Created 18-Nov-16
50 photos

Op 12 november 2016 ontwaakt 'Vriezeman' even uit zijn winterslaap en legt hij in de vroege ochtend met zijn ijskoude adem een kanten rijmlaagje over bloemen en planten in de tuin.

Als ik door de betoverend mooie tuin loop, wordt de stilte alleen doorbroken door het knisperend geluid van halfbevroren vallende bladeren, die onder het gewicht van het ijslaagje op hun randen, hun grip aan de takken definitief moeten lossen. Hoewel ik alleen ben, lijkt het of er nog andere onzichtbare wezens door de tuin lopen.

Waar ik me gisteren nog ergerde aan het chaotisch geheel van verwelkende planten in de voortuin, prijs ik me nu gelukkig dat ik ze niet afgeknipt heb. De berijmde wirwar van verdorde takjes en wegkwijnende bloemen van Rudbeckia's en Asters vormen nu sprookjestaferelen die makkelijk een postkaart kunnen sieren.

Geniet even mee!

Mooiste weergave met SLIDESHOW (knop rechtsboven op het scherm). Muziek: C.Debussy: Rêverie, L.68
CallicarpaCallicarpaCallicarpaNeillia affinisNeillia affinisNeillia affinisMalus 'Red Sentinel'Rudbeckia trilobaMolinia arundinacea 'Transparent' en Crocosmia'Lucifer'Molinia arundinacea 'Transparent' en Crocosmia 'Lucifer'Molinia arundinacea 'Transparent' en Crocosmia 'Lucifer'Molinia arundinacea 'Transparent' en Crocosmia'Lucifer'Cornus sanguinea 'Winter Beauty'Cornus sanguinea 'Winter Beauty'Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: