Visitors 32
Modified 10-Nov-14
Created 10-Nov-14
83 photos

Millgate House Garden is één van Engeland's verborgen pareltjes. De eigenaars Austin Lynch en Tim Culkin hebben 30 jaar van hun leven gegeven om de ommuurde tuin van hun Georgiaans huis opnieuw tot leven te wekken. Het is een prachtige tuin geworden met prieeltjes en zithoekjes, sommige met zicht op de rivier of op de groene heuvels in de omgeving.
De tuin is, heel beschut, in het midden van de stad, dicht bij het drukke marktplein gelegen. Bij het ontwerp werd er vooral aandacht besteed aan structuur, het creëren van een gevoel van overdadigheid en het feit dat de tuin het hele jaar door mooi moet zijn. Met dit mooi ontwerp zijn de eigenaars erin geslaagd te suggereren dat de tuin veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Rozen, clematissen, hosta's , sneeuwkokjes, helleborussen, varens en heesters met mooi blad zijn prominent aanwezig. Professor David Stevens noemt de tuin een gesofistikeerde studie van manipulatie van ruimtelijke concepten en beplantingsontwerp. De enorm stijlvolle en dichte beplanting staat model voor alle stadstuinen. De beplanting is zo dicht dat je de tuin bij regenweer niet kan bezoeken zonder nat te worden tot aan je knieën (wat wijzelf ondervonden).
Wie maar niet genoeg kan krijgen van deze prachtige tuin, reserveert best een kamer in Millgate House. Het is immers een B&B.


Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: