Visitors 574
263 photos

Op zaterdag 11 juni 2011 vertrokken 49 leden van VVPV Limburg erg vroeg in de morgen op tuinreis naar Nederland.
Er stonden die dag immers zo maar even 6 tuinbezoeken op het programma.
Omdat de geplande reis naar Normandië niet kon doorgaan en we geen andere tuinreis voorbereid hadden, besloten we om Frank Thuyl, eigenaar van 'tuinzondernaam' (zonder hoofdletter en aan mekaar hé Frank) te vragen om voor ons enkele interessante tuinen te zoeken in zijn buurt. Wij hadden 'tuinzondernaam' met het bestuur en de werkgroep in 2009 al bezocht en we waren er dus van overtuigd dat Frank op tuingebied een erg goede smaak had en ons met zijn tuinenkeuze niet zou teleurstellen.
Frank contacteerde voor ons zijn drie tuinvriendinnen. Die waren gelukkig allemaal bereid om hun tuin voor ons open te stellen. Drie privé-tuinen die slechts zelden voor bezoek opengesteld worden. De tuinen hebben geen naam, wij geven ze daarom voor de gemakkelijkheid maar de naam van hun enthousiaste tuinvrouwen. Ze zijn trouwens allemaal lid van dezelfde tuinclub.
We bezochten achtereenvolgens de tuin van mevrouw Cocky Staals in Valkenswaard, de tuin van mevrouw Maria Aarts en de tuin van mevrouw Annemarie Huijsmans, beiden in Asten, naast mekaar in dezelfde straat.
Drie tuinen met een andere stijl maar alle drie erg mooi en tot in de puntjes verzorgd. We werden door de drie tuindames op een erg hartelijke manier ontvangen en we werden verwend met lekkere taart. Wij zijn deze drie bevlogen tuinvrouwen dan ook dankbaar dat we een kijkje mochten nemen in hun tuinparadijs.


Na een busritje van een klein half uur bereikten we tuinzondernaam in Liessel, midden in een groot maïsveld gelegen aan het einde van een lange dreef. Gelukkig kon Kris, ervaren chauffeur van Gery Tours, achteruit de dreef inrijden en ons vlak bij de tuin afzetten.
'Tuinzondernaam' is een unieke, betoverende tuin met veel origineel beplante tuinkamers en subliem snoeiwerk. Mocht je de tuin nog nooit gezien hebben, dan moet je er beslist eens naartoe. Bovendien is Frank een heel toffe gastheer en een formidabele gids en zijn vlaai is overheerlijk.


Leden op een tuinreis meenemen naar een tuin waarvan je alleen maar foto's gezien hebt op het web is een gevaarlijke zaak. Zo vonden we de foto's van het Lotjeshaof in Neer, op het web, erg mooi. Gelukkig bleek deze tuin in werkelijkheid nog mooier dan op foto. Een aanrader! Heel wat leden vonden dit de mooiste tuin die we die dag bezochten.

Als afsluiter bezochten we de tuin van Christien Reinders in Buggenum. Een prachtige tuin met mooie borders en een erg leuke groentetuin. Ook in het winkeltje en de kleine kwekerij vonden de leden hun gading.

De fotoreeks is erg lang geworden. Het is immers moeilijk om met slechts een paar foto's een overzicht te schetsen van een tuin. Wij verwachten dan ook niet dat je de fotoreeks in één keer uitkijkt. Telkens er een nieuwe tuin aan bod komt, vind je bij de eerste foto van die tuin een korte beschrijving van de betrokken tuin.
Leden die niet graag hebben dat hun foto in deze reeks getoond wordt, mogen uiteraard weer een mailtje sturen naar
regiolimburg@vvpv.be. Op eenvoudig verzoek halen we de foto dan onmiddellijk uit de reeks.

Veel kijkgenot, wij hopen dat je ervan geniet.

Vriendelijke groeten van het bestuur en de werkgroep van regio VVPV Limburg.

De mooiste weergave van de foto's krijg je als je rechtsboven op SLIDESHOW klikt.
De tuin van mevrouw Staals in ValkenswaardDe tuin van mevrouw Staals, ValkenswaardTuin mevrouw Staals, ValkenswaardTuin mevrouw Staals, ValkenswaardTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw StaalsTuin mevrouw Staals