Created 14-Nov-15
Modified 14-Nov-15
Visitors 14
109 photos
Mark en Claire Woodbine verwelkomen je in hun tuin en hopen dat er voor elke bezoeker wat wils is. Het is een idyllisch oord, waar je je kan verstoppen en lopen langs vele geheime paadjes of ongewone planten ontdekken. Stap door de gebogen poort in een tuin waar je fantasie op de loop gaat en waar je ondergedompeld wordt in geuren, vormen en kleuren. Als tuinkunstenaars werken ze in Pinsla Garden met al de natuurlijke materialen die er te vinden zijn in de omgeving.
Claire vertelt:
Mark en ik tuinieren hier al sinds 1982. Toen we hier kwamen vonden we slechts een woud van lauriers die de elfencottage geheel aan het oog onttrokken. Die was immers helemaal overschaduwd en geen enkele plant kon er nog groeien. We hebben alles gerooid, wortels uitgetrokken en de grond verbeterd door lupinen te planten en te mulchen met compost en mest. We hebben fruitbomen geplant, groenten geteeld en we experimenteerden om de bloementuin vorm te geven. We leerden om stekken te nemen, planten te delen en te zaaien. We lieten de natuur zijn gang gaan en genoten van de magie rondom ons. Al de berken in de bostuin zijn zaailingen. Mossen en korstmossen begonnen zich op de boomstronken vast te zetten en paddenstoelen ontsprongen aan de stronken waarmee we de paadjes afboorden. We willen dat de tuin onmerkbaar verdwijnt in het omringende bos. Klimop , koekoeksbloem en vingerhoedskruid schuiven stiekem de tuin binnen terwijl Tellima's en Vincas migreren. We hebben snoeihout en decoratief materiaal ingeweven in onze afsluitingen en de heggen zijn in golvende vormen gesnoeid.
Stap voor stap introduceren we een tapijt van bodembedekkende planten. Cyclamen, Erythroniums en Epimediums tieren er welig in het vroege voorjaar. Hosta’ s en de Salomonszegels breken door in de lente. Een grote verscheidenheid aan geraniums en éénjarigen verschijnen van in de vroege zomer tegen een achtergrond van varens. Naarmate het seizoen vordert wedijveren wolken van Hesperis matronalis en Alchemilla mollis, met Inula, Lysimachia en Alstroemeria's om de meeste aandacht te trekken. De tuin wordt alsmaar hoger als Thalictrums en Verbena bonariensis boven je uittorenen, terwijl ook lager bij de grond nog veel te gebeuren valt. Persicarias, Anagallis en wilde aardbeien kruipen doorheen de planten terwijl Scaevola, Begonias en Bidens zich uit hun hangmanden bevrijden om de gaatjes op te vullen.
We hebben vele prachtige struiken en bomen, zoals de delicate verkleurende Japanse acers, de doornige stammen van de Aralia elata en de driehoekige bladeren van de treurvorm van de Acacia pravissima. De zwarte stokken van de bamboe Phylostachys nigra en het reuzengras Stipa gigantica kan je niet missen. Van deze laatste schitteren de zaadhoofden in de zon. We hebben ook een grote collectie succulenten. Potten donkere, slungelige Aeonium "zwartkop" contrasteren met de appelgroene Aeonium canariense. Blauw verglaasde potten weerspiegelen de glimmende jadekleuren van de Echeveria's en Aloe aristata worstelt om ruimte.
In onze tuin draait het echter niet alleen om de planten, we maken ook decoratieve paadjes, bogen, schuilplaatsen en boorden. Granieten rotsblokken werden minutieus op hun plaats gezet zowel in de stenen cirkel, de grassentuin en naast het hoofdpad in leisteen. Keien en bloempotten vormen spiralen, pannen werden als afboordingsmateriaal gebruikt. Schitterende kolommen van witte veldspaat werden gebruikt om het theeterras mee af te boorden en gebroken spiegelglas lijnt het dak van de pergola in de mossentuin. Wortels van eiken werden ook gebruikt om de muren te verhogen en mythische sculpturen piepen van achter de bomen.
We hebben onze tuin gemaakt zodat u er plezier en ontspanning aan beleeft. We hopen dat je er van genoten hebt en enkele creatieve ideeën kan meenemen naar huis.
Adres: Glynn, in de buurt van Cardinham, Bodmin, Cornwall

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: