Visitors 100
Modified 1-Apr-12
Created 1-Apr-12
36 photos

In 1970 bouwden Wim en Maria Aarts in Asten een moderne woning tussen 50-jarige berken en eiken op een stuk zanderige grond van bijna 14 are. In 1990 kregen ze, na veel tuinen bezocht te hebben, de onuitroeibare tuinmicrobe te pakken en lieten ze de slechte grond voor en achter in de tuin afvoeren en vervangen door grond van een betere kwaliteit.
De tuin werd ingedeeld met strakke lijnen, tuinkamers en zandpaden. De oude berken werden bij de aanleg van de tuin gerooid maar de overgebleven bomen bleven voor schaduw en veel sfeer zorgen.
Vooral de oude, knoestige acacia's zijn echte pronkstukken en geven de tuin een uniek cachet. De vele loofbomen komen vrij laat in blad waardoor voorjaarsbloeiers de kans krijgen om in de vroege lente de tuin op te fleuren. Een nadeel is dat de bomen in de zomer veel water aan de tuin onttrekken waardoor het er erg droog kan worden.
Schaduw- en bladplanten zijn in de meerderheid maar ook een kleurrijke border met prachtige planten- en kleurencombinaties is aanwezig.
Omdat de tuin onder de bomen ligt, is er in de zomer geen uitbundige bloei.
Je merkt aan alles in de tuin dat Maria een gepassioneerde en vakkundige tuinierster in hart en nieren is. Foto's van haar tuin hebben ooit in het tijdschrift VT-Wonen gestaan en daar wordt ze nog altijd op aangesproken.
De tuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in AstenTuin van mevrouw Aarts in Asten

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: