Visitors 280
148 photos

Op zaterdag 4 augustus 2012 organiseerden VVPV Limburg en Leuven een gezellig samenzijn met lunch voor hun leden op het prachtige domein van regioverantwoordelijke Ria Coenen in de Hekstraat in Beringen. Maar liefst 95 leden schreven zich in en zakten tegen 15.00 uur naar Beringen af om te komen genieten van Ria's mooie tuin en van de leuke contacten met de andere leden. Een lunch met krokante pistolets, sandwiches en veel geprezen Limburgse vlaai met een lekkere kop koffie, zorgde ervoor dat de leden gezellig samen tafelden en zo met mekaar in gesprek raakten. Dankzij het lekker zomers weertje konden de meeste leden buiten in het zonnetje zitten. Zij die de schaduw verkozen konden eten in de tent die we voor alle zekerheid toch maar voorzien hadden. In een typisch Belgische zomer kan je je immers aan alle soorten weersomstandigheden verwachten.

Ria's tuin lag er ondanks een slakkenplaag en het natte voorjaar schitterend bij. Voor vasteplantenliefhebbers is Ria's tuin één grote ontdekkingsreis. Ria is er immers altijd als de kippen bij om nieuwe plantensoorten of hybriden aan te schaffen en uit te proberen in haar tuin.
Omdat ze haar planten in het voorjaar terugknipt zijn de mooie borders in augustus nog volop in bloei. In de moestuin experimenteert Ria met frivole en veelkleurige combinaties van vaste planten, eenjarigen en groenten. Dit resulteert in een uniek kleurenspektakel dat door de bezoekers met veel bewondering bekeken werd.
Al in het vroege voorjaar begint Ria met het stekken en zaaien van éénjarigen. Als het weer een beetje meezit en er in juli een aantal zomerse dagen zijn, zorgt dit in augustus voor een énig mooie moes- en bloementuin.
Sinds vorig jaar heeft ze met kastanjehouten hekwerk verschillende compartimenten gecreëerd in de moestuin. Deze compartimentering geeft de tuin een nog meer landelijk karakter en sluit perfect aan bij de rest van de tuin rond de boerderij. De weelderige borders van dahlia's, verbena bonariensis en reukerwten tegen de hekjes lijken net romantische schilderijen. Daarom kreeg deze reportage als titel: 'Ria Coenen schildert met bloemen'. Om deze woorden kracht bij te zetten werd hier en daar van een foto van een mooie plantencombinatie in de border een schilderij-versie gemaakt.

Rond de plantenverkoopstandjes was het drummen geblazen. Iedere plantenfreak wou zich er wel een interessant plantje aanschaffen aan een democratische prijs.

Wij danken Ria van harte voor het terbeschikking stellen van haar prachtige tuin en tevens alle helpers die ervoor gezorgd hebben dat de leden in Beringen een aangename namiddag konden doorbrengen in het gezelschap van gelijkgestemde zielen in een prachtige groene en bloemrijke omkadering.

Leden die niet graag hebben dat hun foto in de reportage getoond wordt, mogen gerust mailen naar
regiolimburg@vvpv.be. De betreffende foto wordt dan onmiddellijk verwijderd.

De mooiste weergave van de fotoreportage krijg je als je bovenaan rechts op SLIDESHOW klikt.

Vriendelijke groeten
Het bestuur van VVPV Limburg
Ria en Griet verwelkomen de leden bij de ingang van de tuinAgnes aan het werk achter de schermen