Visitors 136
Modified 26-Jul-13
Created 26-Jul-13
81 photos

Deze prachtige 'moeder-dochter-tuin' van 30 are, gelegen rond een grote gerestaureerde boerderij, werd over een tijdspanne van 40 jaar voortdurend vergroot en veranderd.
Elisabeth Imig (moeder) bewerkt de grote groenten- en bloementuin zoals ze dat als boerin ooit geleerd heeft. De opbrengst van de groententuin is bijna voldoende om beide gezinnen het hele jaar door van groenten te voorzien.
Silke Imig (dochter) woont met haar familie al 20 jaar in de tot woonhuis omgebouwde koeienstal en gebruikt haar deel van het familiedomein intensief als bloementuin, die al maar verder in de groententuin uitbreidt. De tuin is het hele jaar door mooi. Het begint in de late winter met de Helleborussen. In de lente bloeien er 5000 tulpen die elk jaar opnieuw geplant worden. Samen met narcissen, Lunaria en Allium vormen ze een fantastisch mooi schouwspel. Aansluitend bloeien de 120 soorten rozen met riddersporen, pioenen, daglelies en Phloxen.
Ook in de herfst is de tuin heel mooi als veel astersoorten en dahlia's er de show stelen.
Overal in de tuin vind je decoratieve elementen en hoewel het op het eerste zicht te veel van het goede lijkt, stoort het helemaal niet omdat de decoratie met veel smaak uitgekozen werd en heel mooi in de tuin geïntegreerd wordt.
Susanne Paus schreef een prachtig boek over de tuin en over de sympathieke moeder en dochter Imig. Het boek wordt opgefleurd met prachtige foto's van de geweldige tuinfotograaf Jürgen Becker. Het boek wordt in de tuin te koop aangeboden. Een aanrader!
Fantastische tuin die een uitstap naar het verre Kleverland zeker de moeite waard maakt.
In de onmiddellijke buurt ligt de tuin van Lucenz-Bender. De tuin is niet zo mooi als de Imig-tuin maar toch wel een bezoek waard.
Tuin ImigTuin Imig

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: