Visitors 93
Modified 16-Sep-14
Created 17-Sep-13
122 photos

Mooie najaarstuinen met weelderige prairieborders in zachte kleuren kunnen mij steeds weer ontroeren en doen mij instinctmatig opgewonden naar mijn camera grijpen om aan het einde van het tuinseizoen die laatste kleurrijke gift van moeder natuur op de sensor vast te leggen.
Wat ben ik elk jaar in september jaloers op kundige tuiniers die met een keur aan laatbloeiende planten prachtige borders creëren die mij altijd opnieuw doen denken aan de mooiste schilderijen die ergens in mijn visueel geheugen opgeslagen zitten.

Annemie de Roye van de Vlindertuin in de Weynesbaan 131 in Rijmenam is zo’n tuinkunstenares die combinaties van laatbloeiende vaste planten en grassen tot wondermooie borders weet om te toveren.
De Vlindertuin is een tuin en kwekerij waar strak geschoren hagen van veldesdoorn en buxus borders van een 500-tal sterke, minder courante borderplanten en siergrassen als het ware omarmen.
De sfeervolle, landelijke tuin van een 60-tal are bestaat uit verschillende tuinkamers.
Een groentetuin en een kleine boomgaard zorgen voor afwisseling in de tuinkamers.
De grote prairieborder is het pronkstuk in deze tuin maar ook de vele kwekerijborders met fantastische combinaties ogen bijzonder fraai.
Wie op zoek is naar sterke vaste planten zal zeker zijn gading vinden in het uitgebreide assortiment van de kwekerij. In de kwekerij wordt vooral aandacht besteed aan bijen- en vlinderplanten.

Deze tuin en kwekerij zijn een absolute aanrader!

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: