Created 14-Sep-13
Modified 27-Sep-13
Visitors 10
33 photos
Het domein van Canon is een geklasseerd historisch monument. Het park en de tuin hebben het label ‘Jardin Remarquable’ gekregen van het Ministerie van Cultuur en Administratie.
De schepper van het domein Canon, Jean-Baptiste Elie de Baumont, een vriend van Voltaire en beroemd advocaat, heeft er iets uniek van gemaakt.
Zijn afstammelingen wonen nog steeds in het kasteel dat er nog hetzelfde uitziet als in de tweede helft van de achttiende eeuw.
Het park bestaat uit een Franse en een Engelse tuin. De Franse met zijn rechte en symmetrische lanen, de strakheid van zijn parterres en de brede perspectieven die de horizon vergroten. De Engelse tuin met zijn onregelmatige bosschages, kronkelende paadjes, vijvertjes, beken en kanalen die er een natuurlijk geheel van maken.
In het park bevinden zich een paar ‘follies’ zoals de Chinese kiosk, een neoklassieke tempel, een duiventil en een klein kasteeltje. Het mooiste is de grote vijver waarin het kasteel zich weerspiegelt.
Het pronkstuk van het domein zijn wel de zogenaamde ‘Chartreuses’. Dit zijn dertien opeenvolgende, ommuurde tuinen nu beplant met een grote variëteit aan vaste planten en eenjarigen. Deze tuinen dienden vroeger als openluchtserres waar perziken, peren, amandelen en vijgen geteeld werden.
Château de Canon is gelegen in Normandië (Pays d'Auge) bij het dorp Mézidon-Canon op 28 km van Caen.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: