Visitors 64
Modified 17-Feb-14
Created 17-Feb-14
74 photos

Op vrijdag 14 juni 2013 bezoek ik met een 20-tal leden van VVPV Limburg de magnifieke, romantische tuin van Guido en Hilde Vandecruys-Frederix in de Donkeindeweg te Zonhoven.
Ervaren tuinbezoekers weten dat een romantische tuin er in de maand juni het mooist bijligt als een late avondzon met zachtgeel strijklicht de bloemen van de borders streelt.
Wij zijn dan ook supertevreden dat net op de avond van ons bezoek de weergoden voor zo’n prachtige zomeravond gezorgd hebben.
Als we langs de lange oprit de tuin bereiken, liggen de kleurrijke borders rond het huis nog helemaal in de volle zon. De rest van de tuin geniet van het zachte licht van een tanende avondzon, dat gefilterd door de fijne blaadjes van een prachtige geelbladige hoge boom, her en der in de borders een aantal kleurrijke planten als sterren op de dansvloer in de spotlights plaatst. Zo’n getemperde stralenbundel teder avondlicht strijkt nog net over de zachtgele bloempjes van een toef Alchemilla mollis op de vijverrand en zorgt voor een magische sfeer rond de vijver.
Dit frivole spel van licht en schaduw doet het hart van menig gevoelvolle tuinliefhebber sneller slaan.

Lees hier hoe Guido en Hilde zelf hun tuin beschrijven:
De gevarieerde, idyllische kijk- en wandeltuin van 36 are is in verschillende stadia door de eigenaar zelf aangelegd. Hagen en heesters verdelen de tuin op een natuurlijke wijze in kamers met elk hun eigen grootte, inhoud en sfeer.
De tuin bevat een grote verzameling bijzondere vaste planten, rozen, clematissen, hosta's, hydrangea's, geraniums, hemerocallissen en grassen.
Verder is er een vijver, een boomgaard, een decoratief moes- en kruidentuintje, verrassende hoekjes en vele decoratieve elementen.
In de vele zitjes kan je, in de zon of schaduw, genieten van rust, sfeer, geuren en kleuren.

Meer informatie over de tuin op www.tuinvandecruys.be
Persicaria polymorpha en knautiaAllium en geraniumAllium en geraniumGeranium, hosta

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: