Visitors 63
Modified 14-Mar-11
Created 10-Mar-11
64 photos

In 1680 werd met de aanleg van deze wondermooie tuin begonnen. Powis Castle is één van onze lievelingstuinen.
De structuur van de tuin is gebaseerd op formele ontwerpen van William Wilde, die toen net klaar was met de aanleg van een gelijkaardige tuin in Cliveden.
De belangrijkste kenmerken van deze prachtige tuin zijn de brede terrassen in Italiaanse stijl die onder mekaar tegen de heuvel, waarop het kasteel gebouwd werd, aangelegd werden. De terrassen zijn beplant met interessante planten en reusachtige, in prachtige vormen geknipte taxushagen.
Op het tweede terras, boven de oranjerie, vind je mooie urnen.
In 1911 werd de 'kitchen garden' vervangen door een formele bloementuin. Zeldzame en vorstgevoelige planten en klimmers doen het hier goed omdat ze tegen de koude beschut worden door de muren en hagen. De beplantingsschema's zijn subliem. Abutilon vitifolium 'Tennant's White', Rosa banksiae 'Lutea' en 'Gloire de Dijon' passen perfect bij de uitgebreide selectie Ceanothussen. In de late zomer kun je genieten van de mooie Eucryphias. Bijzonder attractief en beroemd zijn de terracotta-potten met geweven mandenmotief die strategisch op de kopzuilen van de trapleuningen gezet werden. Deze potten zijn altijd met veel smaak en stijl beplant, echte juweeltjes. Ook de loden vazen en standbeelden op de ballustrades dragen bij tot het unieke karakter van deze tuin.
Aan de voet van de heuvel, in de richting van de vallei van de Severn, vind je de meer recent aangelegde tuinen. Oude rozensoorten en planten in cottage-tuinstijl vullen hier de borders in de met hagen omringde tuinen. Druivelaars en leifruit op metalen bogen sieren de grasvelden tussen de verschillende tuinen.
Een bezoek aan de tuin vraagt een goede fysieke conditie. Afdalen vanaf het kasteel langs de trappen naar de terrassen en verder naar de Formal Garden in de vallei is vrij eenvoudig maar de terugweg naar boven kost wel wat ernergie. Neem je tijd en rust regelmatig uit want als je op je terugweg naar boven kijkt heb je bijna altijd het majestueuse kasteel als perfecte achtergrond voor al het moois dat de tuin te bieden heeft.
Wij bezochten de tuin bij valavond. De tuin was toen éénmalig opengesteld ten voordele van The National Garden Scheme. Een groot deel van de tuin lag in de schaduw. Dat maakte het moeilijk om mooie foto's te maken met het kasteel op de achtergrond.
Voor de mooiste weergave van de beelden klik je best rechtsboven op SLIDESHOW.
Powis Castle gefotografeerd vanop het onderste terrasPowis Castle gefotografeerd vanop het eerste terrasHet eerste terrasZicht vanop het tweede terras of 'Aviary Terrace'Aviary TerraceAviary Terrace met zicht op het Orangery Terrace er net onderPrachtig standbeeld in lood van een herder die op een soort doedelzak speelt terwijl zijn hondje danst op de muziekDe mooie terracotta pottenTrappen om naar de verschillende terrassen te gaanHet 'Orangery Terrace'Bestuur van The National Garden SchemeEn wie had er plots geen oog meer voor de planten en werd verleid door een glaasje wijn?

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords: