Visitors 204
93 photos
Oktober 2009 sloot af met een zonnige week met milde herfsttemperaturen. Het perfecte moment om voor een paar dagen naar het Engelse Sussex te reizen om er twee beroemde tuinen te bezoeken.
De eerste tuin 'Sheffield Park Garden' is twee keer per jaar onbeschrijflijk mooi. De eerste keer in het voorjaar als de rododendrons en azalea's voor een overweldigende kleurenpracht zorgen, een tweede keer eind oktober wanneer de spectaculaire kleuren van esdoorns (acer), tupelobomen (nyssa) en andere oranje- en roodverkleurende bomen en struiken voor een sprookjesachtig kleurenfestijn zorgen. Van over heel de wereld komen de mensen dan kijken naar dit unieke schouwspel. De tuin werd in de 18de eeuw aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Capability Brown. In de 20ste eeuw werden er nog heel veel speciale bomen en struiken bijgeplant. De tuin werd in 1954 aangekocht door de National Trust. Het neo-gotische gebouw dat je op de foto's ziet, is in particuliere handen. Veel bomen werden aan de rand van de vier vijvers geplant. In de herfst als hun schitterende herstkleuren weerspiegelen in het rimpelloze water zorgt dit voor een adembenemend kleurenspel.
De tweede tuin 'Leonardslee gardens' ligt in een beschutte vallei met zeven vijvers die in vorige eeuw dienden om waterkracht te leveren voor de staalindustrie. De eigenaars, de familie Loder, zorgden voor de unieke beplanting. De grond is er vochtig en lichtzuur en dus heel geschikt voor rododendrons, camellia's en magnolia's. In deze tuin zijn de kleuren en geuren in de lente het meest overweldigend. In de herfst is de kleurenpracht iets minder spectaculair dan in Sheffield Park Garden maar een wandeling boven en naast de zeven vijvers is in de herfst toch een unieke ervaring. Als je even wegdroomt, waan je je in een kleurige vallei in de Himalaya.

Om de foto's in een groter formaat te bekijken, klik je op een foto. Daarna kun je met de pijltjes links en rechts naar de voorgaande of de volgende foto gaan kijken.
De mooiste weergave krijg je als je rechts bovenaan op SLIDESHOW klikt.

Categories & Keywords
Category:Travel and Places
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:Leonardslee, Park, Sheffield, autumn, colours, fall, gardens, gardens

Sheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield ParkSheffield Park

Guestbook for Prachtige herstkleuren in Sheffield Park en Leonardslee Gardens
Jos Walravens(non-registered)
Wat is de natuur toch mooi als je zo'n reeks foto's bekijkt. We stappen er dagdagelijks aan voorbij alsof het een gift is die we als normaal mogen vinden.
Proficiat Jef met deze reeks.
The guestbook is empty.
Loading...