Created 11-May-09
Modified 24-May-09
Visitors 26
36 photos
Eén van de voordelen van met pensioen zijn is dat je in het voorjaar rustig je tijd kan nemen om 's morgens vroeg door de tuin te lopen en te genieten van de prille, ontluikende voorjaarstuin. Elke dag vind je wel een nieuwe bloem die er de dag voordien nog niet was.
Echt schitterende juweeltjes zijn het zoals ze daar staan te pronken onder een kraagje van sprankelende dauwdruppels. De hoepelrokjes van de akeleien worden druk bezocht door vlijtig zoemende hommels die zelf nog maar net gedroogd werden door de warme ochtendzon. In het begin vliegen ze nog een beetje loom als wegen ze nog te zwaar van de dauw die nog in hun donzig jasje zit. Eénmaal opgewarmd worden ze actiever en moet je erg snel zijn om ze nog te kunnen fotograferen. Soms kruipen de hommels binnenin de hoepelrokjes om gulzig nectar te slurpen maar meestal landen ze op de buitenkant van de frele rokjes en bijten er een gaatje in om gemakkelijk bij de zoete lekkernij te komen. Slimme beestjes. Dit voorjaar werden we wel extra verwend met zalig lenteweer. Spijtig genoeg staat de tijd niet stil. De meeste akeleien zijn op dit moment al uitgebloeid en hebben al zaad gevormd om ons volgend voorjaar opnieuw te kunnen vergasten op een kunstig bloemenfestijn. Het werk van de hommels zit er echter nog niet op. Zij moeten nog een hele zomer lang ijverig nectar en stuifmeel blijven verzamelen om hun koningin en broed te voeren. Ondertussen gaat hun bestuivingswerk maar door. Zouden ze daar weet van hebben?


Om de foto's in een groter formaat te bekijken, klik je op een foto. Daarna kun je met de pijltjes links en rechts naar de voorgaande of de volgende foto gaan kijken.
De mooiste weergave krijg je als je rechts bovenaan op SLIDESHOW klikt.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:

AquilegiaAquilegiaAquilegiaAquilegiaMenyanthes trifoliataAquilegiaAquilegiaAquilegiaLunaria annuaGeranium phaeumCentaurea montanaGeranium phaeumEuphorbia griffithii ' Fireglow 'Alchemilla mollisCentaurea montanaLongkruidAquilegiaAquilegiaAquilegiaHalesia monticola

Guestbook for Bloemen en hommels: lente 2009
cools mia(non-registered)
Prachtige foto's en bloemen!
Hopelijk komt het mooie lenteweer spoedig terug dan volgen er nog meer zulke mooie sfeerbeelden!
Bedankt dat ook wij kunnen genieten van je mooie tuin en van je "pensioenweelde".
Anne Cools(non-registered)
Zo'n bloemenpracht maakt heel mijn dag tot een feest! Ik heb van de fotopareltjes gesnoept zoals de hommeltjes van de nectar!
Ook de tekst was om van te snoepen! En die Engelse titel: "flowers and bumble bees".
Heel knap, er mogen er nog meer komen!
The guestbook is empty.
Loading...