Visitors 22
49 photos

De indrukwekkende Helmingham Hall, zoals je ze vandaag kan bewonderen, werd in 1510 voltooid. Afstammelingen van het Normandische geslacht Tollemache, een familie die in 1066 deelnam aan de invasie met Willem de Veroveraar, en daarvoor beloond werd met land in Suffolk, wonen er al sinds die dag.
In 1745 werd de 'Walled Garden' aangelegd.
Het prachtige park, met zijn herten, de imponerende Hall met de mooie stuctuur van rode baksteen en de schitterende tuinen, zijn indrukwekkend mooi.
De klassieke 'parterre' geflankeerd door hybride-mosrozen en de beeldschone omwalde moestuin met uitgekiende vasteplantenborders en groentenbedden met tunnels van reukerwten en staakbonen, liggen aan de westkant van de Hall. De knopen- en kruidentuin liggen aan de andere kant van de Hall. Daarachter ligt de rozentuin.
De invloed van de bekende tuinarchitect Xa Tollemache is duidelijk zichtbaar. De 'parterre' werd in 1987 heraangelegd en de knopen-, kruiden- en rozentuin werd in 1982 gecrëeerd.
Wij waren zo geïmponeerd door de Hall en de 'walled garden' dat we de drie laatst genoemde tuinen niet gezien hebben. De tuin sloot om 17.00 uur zijn deuren. Om 18.00 uur kwam men ons zeggen dat men toch graag zou hebben dat we de tuin zouden verlaten. Beleefde Engelsen! Het was ons al opgevallen dat we dat laatste uur alleen in de tuin rondliepen maar wij waren er vast van overtuigd gelezen te hebben dat de tuin pas om 18.00 uur sloot. Er stond maar één auto meer op de parking, één met Belgische nummerplaat.
Het is zoals ik hierboven schreef, de combinatie van het ongelooflijk mooie gebouw met de slotgracht en de mooie tuinen maken een bezoek aan deze tuin tot een unieke ervaring. Spijtig dat ik geen foto's van de tuin aan de noordkant heb maar dat is een reden om nog eens terug te gaan.
Veel kijkgenot!!


Adres:
Helmingham
Stowmarket
Suffolk IP14 6EF
Website: http://www.helmingham.com/
Helmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall GardensHelmingham Hall Gardens