Created 24-Jul-09
Modified 15-Aug-09
Visitors 95
91 photos
Toen we enkele jaren geleden in een Gardeners' World Special op BBC de tuinen van Blewbury zagen, waren we zo onder de indruk dat Magda en ik mekaar beloofden om er een kijkje te gaan nemen als we eenmaal met pensioen zouden zijn. De zes privétuinen in het dorpje zijn maar één keer in het jaar toegankelijk onder de auspiciën van de organisatie National Garden Scheme. De toegangsgelden gaan naar liefdadigheid. De NGS publiceert elk jaar een "Yellow Book" waarin al de tuinen en de openingsdagen vermeld worden. Op zondag 21 juni 2009 arriveerden we rond 14.00 uur in Blewbury. Blewbury is een dorpje in Zuid Oxfordshire waar nog heel wat vakwerkhuizen met rieten daken staan. Een aantal stammen zelfs uit de 13de eeuw. Binnen dit unieke kader liggen de 6 open tuinen op wandelafstand van mekaar. In de kerk kan thee of koffie met gebak genuttigd worden.
Wie, zoals wij, van "cottage gardens" houdt, komt hier ogen te kort. Rachel de Thame sprak in haar programma de volgende woorden: "Blewbury is full of the gardens I dream of. The whole thing is so beautiful, I'd like to scoop it all up and take it home." Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.
Vier van de vijf tuinen die door de BBC gefilmd werden voor 'Rachel's Flower Hour' en The Changing Face of the Cottage Garden" waren die dag open.

We koppelden ons bezoek aan de Blewbury gardens aan een vierdaagse tuinreis naar de Cotswolds.
Voor informatie hieromtrent verwijs ik naar de galerijen "Cotswolds 2009" en "Gardens in the Cotswolds".


Om de foto's in een groter formaat te bekijken, klik je op een foto. Daarna kun je met de pijltjes links en rechts naar de voorgaande of de volgende foto gaan kijken.
De mooiste weergave krijg je als je rechts bovenaan op SLIDESHOW klikt.

Categories & Keywords
Category:
Subcategory:
Subcategory Detail:
Keywords:

BlewburyBlewburyStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksStocksGarden tiger moth